Omkring MHVJ - Links

Omkring MHVJ - Links

Vil du læse mere om det, der sker omkring Mariager-Handest Veteranjernbane? Så tag et kig på nedenstående links. Og giv os gerne et praj, hvis der skulle være et link, vi ikke har fået med !


Turist

Informationen zur MHVJ auf Deutsch

Informationen zur MHVJ auf Deutsch

Visit Mariagerfjord

Besøg Mariager-området og læs om de mange andre attraktioner, seværdigheder, overnatningsmuligheder m.v. Er der yderligere spørgsmål, er Mariager Turistbureau altid behjælpelig med at skaffe svar.

Mariagerfjord Kommune

Mariager Fjord Kommunes sider - som også indeholder relevant materiale for byens gæster; herunder en fin oversigt over attraktioner og turistmål i området.

Mariager Handelsstand

Hjemmesiden for Handelsstandsforeningen i Mariager, med byens mangfoldighed af butikker samt en aktivitetsside med aktuelle begivenheder i Mariager.

Omkring Mariager Fjord

Vil du læse mere om Mariagerområdet i almindelighed såvel som hele området omkring den naturskønne Mariager Fjord, så er her en samling af links til diverse sider herom.


Transport til MHVJ

Nordjyllands Trafikselskab

Nordjyllands Trafikselskab står for busdriften i Region Nordjylland.

Midttrafik

Læs mere om busforbindelser i Region Midtjylland her.

Mariager station

Kort med visning af Mariager station.

Handest station

Kort med visning af Handest station.


Jernbaner

Informationen zur MHVJ auf Deutsch

Dansk Jernbane-Klub

Dansk Jernbane Klub er stiftet i 1961 og er MHVJ's "moderorganisation". DJK driver tillige Limfjordsbanen i Aalborg, Museumsbanen i Maribo og en række "rejsende veterantog".
DJK's side indeholder desuden Danmarks mest komplette samling af links til andre sider om jernbaner af alle slags i både ind- og udland.

Danske Veterantogsoperatørers Fællesrepræsentation

DVF - "Danske Veterantogsoperatørers Fællesrepræsentation" - blev stiftet midt i 1990'erne af bl.a. MHVJ. DVF varetager en række koordinerende opgaver overfor myndighederne og udarbejder fælles sikkerhedsmæssige bestemmelser for togenes restaurering og drift.
DVF optager udelukkende erfarne veterantogsoperatører, som alle opfylder myndighedernes strenge krav til sikkerhed, uddannelse, tilsyn m.v. Alle arbejder med restaurering af historisk jernbanemateriel ud fra et ikke-kommercielt synspunkt, og agter at give de besøgende en historisk korrekt og sikker oplevelse.

DSB Museumstog

DSB Museumstog er en del af Danmarks Jernbanemuseum, som er ejet af DSB og støttet af BaneDanmark.

Djurslands Jernbane Museum

Djurslands Jernbane Museum har til huse i den gamle remise i Ryomgård, og der er en samling af stort (f. eks. SB M 4) og småt (modeljernbane) om og fra jernbanerne. Der er også mulighed for at stifte bekendtskab med et gammelt stationskontor.

Kontaktinformation

Mariager-Handest Veteranjernbane
Ny Havnevej 3
9550 Mariager

98 54 18 64

mhvj@jernbaneklub.dk


Driftsbestyrer

Jan Eriksen
24 91 95 38 (træffes bedst aften)


Forespørgsel om særtog

Miki Worm-Thomsen
30 89 17 18

Send mail med forespøgsel ved at klikke her.


Kort om MHVJ

MHVJ er landets længste og næstældste veteranjernbane, og den eneste i landet, hvor der kan vises "rigtig" privatjernbanedrift, som det foregik "i gamle dage" med togkrydsninger.

MHVJ drives 100% på frivillig og ulønnet basis.