Om og omkring MHVJ

Hvad er MHVJ?

MHVJ, Mariager - Handest Veteranjernbane, er en forening med ca. 40 jernbaneinteresserede - alle medlemmer af Dansk jernbane-Klub - der bruger en del af vores fritid - for nogle er det al fritid - på at holde hjulene i gang.

Læs mere om MHVJs historie.

Omkring MHVJ sker der også meget, både i byen Mariager men også oplandet. Læs mere her.


Restaurering og vedligeholdelse

Alt arbejde foregår på frivilligt og ulønnet basis, og vi laver derfor stort set alle ting selv. Derfor skal alle håndværksmæssige dicipliner dækkes, og det som vi ikke allerede mestrer må vi så tilegne os.

Læs mere om restaureringen og vedligeholdelsen.

Arbejdssteder og dage på Damplokomotiver:

Mariager

Der arbejdes i Mariager hver anden lørdag uden for køresæsonen.

I første halvår 2017 er arbejdsdagene:
7/1-21/1-4/2-18/2-4/3-18/3-1/4-15/4-29/4-11/5-27/5.

Kontaktperson Aage Lanng, tlf. 29 89 87 73.

Arbejdssteder og dage på vogne og diesellok

Mariager

Lørdage fra kl. 9. i Mariager.

Randers

Lørdage fra kl. 9.00 samt tirsdage (og visse torsdage) fra 9.00 - 15.00.

I Randers mødes vi ved porten på Bombardiers tidl. fabrik (Toldbodgade) kl. 9.00; hvis man kommer senere, så kontakt Anders F Hansen (29 41 23 77) eller Christian Mikkelsen (40 14 78 55), så kommer vi ud og lukker porten op. Vedr. torsdagsholdet, så tjek ved kontaktperson, om det evt. er i Mariager.

Kontaktperson: Anders F: Hansen, 29 41 23 77.


Driften

Driften og udbygningen af veteranbanen er siden 1970 blevet finansieret udelukkende ved salg af billetter til banens tog, samt enkelte bidrag fra såvel private som erhvervsdrivende og fonde m.fl.

Det skal bemærkes, at Mariagerfjord Kommune ejer sporet og støtter den primære vedligeholdelse af sporet mellem Mariager og Handest (og Fårup) - ellers kunne det slet ikke gå.

Læs mere om driften.


Mariager Remisekomité

Mariager Remisekomité er MHVJs støtteforening, der indsamler økonomiske midler til bygning af faste anlæg på MHVJ samt til financiering af restaurering af enkelte køretøjer.

Alle interesserede er velkomne som medlemmer af støtteforeningen Mariager Remisekomité - kontingentet (2016) er kun kr. 150,- om året.


Kom og vær med

Der stilles ingen krav til forkundskaber for at være aktiv ved veteranbanen (ud over lyst og interesse). Men det kræver selvfølgelig uddannelse af forskellig art for at kunne varetage de forskellige funktioner, der er ved veteranbanen, og denne uddannelse giver veteranbanen.

Vil du vide mere - og har du lyst til at prøve at være med? Så kontakt os, når vi går på stationen, i toget eller i værkstedet.

Eller ring eller skriv til vores medlemsservice, så sender vi flere oplysninger. Du er også altid velkommen til at være med i nogle timer, dage eller uger helt uforpligtende, inden du bestemmer dig for indmeldelse i klubben.

MHVJ er en underafdeling af Dansk Jernbane-Klub. Der betales ikke særligt kontingent til MHVJ, men det er en forudsætning for at være aktiv, at man er medlem af Dansk Jernbane-Klub.

Som medlem af DJK og MHVJ modtager man DJK's blad Jernbane 6 gange årligt, og du kan deltage i talrige møder og udflugter, der arrangeres af Dansk Jernbane-Klub eller klubbens underafdelinger rundt om i landet.

Kontaktinformation

Mariager-Handest Veteranjernbane
Ny Havnevej 3
9550 Mariager

98 54 18 64

mhvj@jernbaneklub.dk


Driftsbestyrer

Jan Eriksen
24 91 95 38 (træffes bedst aften)


Forespørgsel om særtog

Miki Worm-Thomsen
30 89 17 18

Send mail med forespøgsel ved at klikke her.


Kort om MHVJ

MHVJ er landets længste veteranjernbane, og den eneste i landet, hvor der kan vises "rigtig" privatjernbanedrift, som det foregik "i gamle dage" med togkrydsninger. Banen er den tredje ældste i landet, og kunne i 2010 fejre 40 års jubilæum.

MHVJ drives 100% på frivillig og ulønnet basis.