Aktuelt om og fra MHVJ
  Tag en rigtig kuffert med og kom gratis på tur

KUFFERT-DAG og 90-årsfødselsdag

Har du en kuffert, så har vi gratis tur til dig på en 90 år gammel privatbanestrækning.

Den populære og traditionsrige -B--I-Kuffert-dag-/I--/B- afvikler veteranbanen i år søndag den 25. juni 2017.

Har du en rigtig kuffert – gerne en kuffert med stil – så tag den med og mød op hos veteranbanen, og du kommer gratis med toget den 25. juni. Men bemærk, at din rejsekuffert skal være fra før plastic-alderen. Så sportstasker, nylon-rygsække og reklametasker gælder ikke. Og har du lyst til at klæde dig som de medvirkende i Matador eller Badehotellet så gør det endeligt. Det gør blot dagen endnu festligere.

Møder du op med din gamle stilfulde rejsekuffert, så pakker vi den for dig med spændende oplevelser søndag den 25. juni. Det er nemlig samme dag, som veteranbanen også markerer 90-året for åbningen af Mariager-Faarup-Viborg Jernbane i 1927. Her har vi det meste af vort rullende materiel ude at køre. Vi har sammensat en rigtig spændende køreplan med masser af gamle historiske tog hele dagen. Vi kører fra Mariager station fra klokken 10:00 om morgenen med det første tog. Dagens sidste tog ankommer til Mariager klokken 16:10 fra Handest.

På Handest station er der en fotoudstilling om Handest som stationsby – i samarbejde med Lokalarkivet for Glenstrup sogn. Samme sted causerer journalist, lokalhistoriker og forfatter til bogen om Mariager-banen, Anders Riis, om Mariager-Faarup-Viborg banens historie og om store og små begivenheder i banens 39-årige liv.

I Galleri Vognporten på Mariager Museum er der netop åbnet en udstilling med en mængde spændende billeder om privatbanen og dens historie. Udstillingen er åbent i tidsrummet kl. 12:00 – kl. 16:00 tirsdag til søndag frem til 1. august. Der er gratis adgang.

Søndag den 25. juni byder på i alt 10 tog på den 16 kilometer lange jernbanestrækning mellem Mariager og Handest – og Mariagerfortællerne er med en stor del af dagen og giver smagsprøver på små rejsefortællinger.

Vi kører med 2 tog ad gangen på strækningen mellem Mariager og Handest, og både True og Handest station er i dagens anledning naturligvis betjent af en rigtig stationsbestyrer

Et af veteranbanens to damplokomotiver er ude at vise kræfter den dag. Tre gamle motorvogne – bygget hos Triangels Fabrikker i Odense i 20`erne og 30`erne tager deres tørn hele dagen, og endelig er banens store røde dieselelektriske lokomotiv, bygget hos Frichs i 1953 ude at lufte sine 375 hk mellem Mariager og Handest. Veteranbanen viser også sin funklende nye Røde Rubin, nemlig den nyistandsatte skinnebus bygget i 1952 hos Scandia i Randers.

Alle banens person- og rejsegodsvogne er ude at køre. Lige fra den ældste og – allermindste rejsegodsvogn, bygget 1898 – også kaldet Bette Klaus, til banens ”nyeste og yngste” personvogn C 7, bygget 1934; ”fem år efter, Mads Skjern ankom til Korsbæk”.

Veteranbanens driftsbestyrer Jan Eriksen fortæller: -I-”Når du kommer med din rejsekuffert søndag den 25. juni, så må du ikke forvente eksprestogsfart. Togene kører med blot 30 km i timen, så du når at få sjælen med dig. Til gengæld er det tog med stil, så sæt dig tilbage i sædet og nyd ”Matador-turen”.-/I-

-I-Men hvorfor ikke pakke en madkurv og tag kaffen med og nyde den på togturen undervejs? Du har 50 minutter, det er den tid, det tager at køre gennem det meget afvekslende landskab mellem Mariager og Handest”.-/I-

Hele køreplanen kan ses her.

Tag en rigtig kuffert med og kom gratis på tur