Aktuelt om og fra MHVJ
  De glade bamser og deres følgesvende nyder togturen fra den åbne endeperron

Bamsedag på veteranbanen

Søndag 25. august 2013 markerer Mariager-Handest Veteranjernbane overgangen fra sommer til efterår med ”Bamsedag”. Det betyder, at alle børn, der har deres bamse med i toget, får lov at køre gratis med - og det gælder naturligvis også bamserne. Bamsedagen betyder som altid afslutningen på en hektisk sommersæson, og 2013 har ikke hørt til mindst de travle år …

På veteranbanen er der kørt ekstra mange tog, idet kørselsomfanget i år er forøget fra 3 til 4 dage om ugen i højsæsonen. Og den 30. juni fejredes, at renoveringen af sporene på Mariager station er afsluttet, og den ”nye” drejeskive er taget i brug, med et stort arrangement for ”offentligheden” og gæster fra andre jernbaneklubber.

Men på søndag kører veterantogene altså med glade bamser, børn og deres voksne ledsagere - af sikkerhedsmæssige årsager skal børn i veterantoget nemlig altid følges med en eller flere voksne (til at hjælpe med at holde styr på bamserne).

Togene afgår fra Mariager station klokken 11.00 og 14.10.

Togturen varer i alt 2 timer, og der er 20 minutters ophold på stationen i Handest, hvor der er mulighed for at købe lidt ”forfriskninger”, mens damplokomotivet bliver vendt på drejeskiven.

De glade bamser og deres følgesvende nyder togturen fra den åbne endeperron