HV nr 100

Lokomotivet er oprindeligt leveret til Horsens Vestbaner som nr 100 (bemærk, at der ikke anvendes et litra, som ellers er normalt ved jernbaneselskaberne). Det er et alsidigt lokomotiv, der dog mest er blevet anvendt til godstog.

Efter lukningen af Horsens Vestbaner kom lokomotivet i 1962 til Thisted Fjerrritslev Jernbane (TFJ) som Ml 4. Denne bane blev lukket i 1969, hvor efter lokomotivet blev overtaget af Hjørring Privatbaner (HP) og fik nummer 14.

På HP har lokomotivet være anvendt meget alsidigt, men i de senere år var det primært anvendt til færgerangeringen på Hirtshals havn.

I 2000 købte Limfjordsbanen lokomotivet, og det er i 2007 overtaget af MHVJ. Det ses på maskinen, at den har været meget i Hirtshals, så der forestår en del karosseriarbejde, inden maskinen ses i drift (foruden en revision).

I slutningen af 2009 er denne reparation blevet påbegyndt med velvillig hjælp fra Odderbanen (Midtjyske Jernbaner), der har stillet sporplads til rådighed i deres værksted. Læs mere om dette.

I forbindelse med samkørslen af Odderbanen og Grenåbanen blev det desværre nødvendigt at forlade de gode faciliteter i Odder. Forinden blev maskinen opmalet og kørt til Mariager. Maskinen blev her gjort klar til drift og har siden 2013 været en del af maskinparken på MHVJ.

Bygget afFrichs TransmissionMotor/Elektrisk
Byggenummer476 MotorfabrikantFrichs
Byggeår1953 Motormodel6185CA trykladet
Tjenestevægt (T)39 Brændoliebeholdning700
Maks. belastning (T)170 Kølevandsbeholdning0
Bremsevægt P (T)39 
Længde (m)11,1 Maks. hastighed (km/t)60
AkselrækkefølgeBo'Bo' 
Retur til oversigt over Lokomotiver og vogne