Hvis du drømmer om et eventyr ud over det sædvanlige, og hvis du gerne vil have en på opleveren, kan det være, du skal prøve at køre med Den Transsibiriske Jernbane. Jernbanen kører stort set hele vejen på tværs af Rusland. Den starter i Moskva, og så går den ellers knap 9.300 km øst på til endestationen i Vladivostok.

Den Transsibiriske Jernbane fungerer både som et praktisk transportmiddel for de russiske borgere, som bruger toget til at komme på tværs af landet, men det har i mange år også været en stor turistattraktion, fordi det er verdens længste jernbane og virkelig en oplevelse for sig.

Når du tager med jernbanen, er du flere dage undervejs, før du kommer til den anden ende af ruten. Faktisk tager det hele syv dage at nå fra Moskva til Vladivostok, og det endda uden hold undervejs. Det er virkelig et imponerende stykke ingeniørarbejde, der er lagt i at bygge den lange jernbane.

Stor forskel i prisen

Lyder det som et eventyr for dig at komme en tur på Den Transsibiriske Jernbane, kan det være en god idé at tænke lidt over, hvilke billetter du skal købe til turen. For du har nemlig mulighed for at købe billetter til både 1., 2. og 3. klasse.

Det er væsentligt dyrere at rejse på 1. klasse sammenlignet med 3. klasse. Men det er omvendt også på 3. klasse, at du får den autentiske følelse af at køre med jernbanen. Så du skal gøre op med dig selv, om du vil have det ægte eventyr ind under huden, eller om du vil betale for at bo og sove bedre undervejs på ruten og opgradere til 1. klasse.

Sådan booker du dine billetter

Hvis du gerne vil booke billetter til turen, kan dette gøres på den officielle hjemmeside for de russiske jernbaner, nemlig rzd.ru.

Det kan være en god idé at sætte dig sammen med en, der er kyndig på russisk, hvis du vil være helt sikker på, hvad du skal bestille. Ellers må du klare dig så godt, som du nu engang kan, med hjælp fra Google Translate.

Det skal du være opmærksom på

Når du rejser med jernbanen, skal du være opmærksom på, at du kommer til at bo og sove meget tæt med de øvrige passagerer.

Priserne for billetterne går fra 1200 kroner og opefter, så det kan godt blive en dyr fornøjelse at købe billetter på første klasse eksempelvis.

Derudover er det også vigtigt at være opmærksom på, at du tidligste kan købe dine billetter 60 dage før afgang. Så du har ikke mulighed for at købe dem et halvt eller helt år i forvejen, hvilket du eksempelvis kan med flybilletter og hotelovernatninger.