Et af de mindre jernbaneselskaber i Danmark går under navnet Nordjyske Jernbaner. Selskabet driver et par lokalbaner i Nordjylland, og det er ejet af Nordjyllands Trafikselskab. Hvis du nogensinde har været en tur med offentlig transport i Nordjylland, nærmere betegnet på Skagensbanen eller Hirtshalsbanen, har du været ude at køre med netop Nordjyske Jernbaner.

Det er sket gennem tiden, at selskabet har overtaget linjer eller ruter fra DSB. Det skete bl.a. i 2017, da Nordjyske Jernbaner overtog driften af regionaltogene mellem Aalborg og Frederikshavn, som ellers havde været DSB’s opgave indtil da. Men siden sommeren 2017 har NJ stået for driften af denne.

Få din cykel med gratis

En af de mange fordele ved eksempelvis at rejse med Nordjyske Jernbaner er, at du har mulighed for at tage din cykel med gratis. Der kan være perioder – eksempelvis i myldretiden, hvor der er mange mennesker med toget, hvor det i det hele taget frarådes at medbringe en cykel på grund af de mange rejsende – men ellers kan sagtens få din cykel med.

Hvis du rejser med hvilken som helst form for periodekort, har du endda mulighed for at få din cykel med gratis. På samme måde kan du også medbringe el-løbehjul, hvis det kan slås sammen og medbringes som almindeligt rejsegods.

Udnyt det gratis internet ombord på toget

Når du rejser med Nordjyske Jernbaner, kan du glæde dig til at gøre brug af deres gratis WiFi ombord på togene. Det giver dig mulighed for at koble af og se underholdning, arbejde, læse lektier eller hvad du nu har brug for eller lyst til at lave på din tur til eller fra arbejde, møder, arrangementer eller aftaler.

Læn dig roligt tilbage i sædet og lad roen sænke sig og nyd den stund, du har i kupeen, hvor ingen forventer eller kræver noget af dig, men hvor du bare kan være dig selv.

Nemt at medbringe barnevogne eller kørestole

NJ har også gjort det nemt for dig at medbringe eksempelvis barnevogne eller kørestole. Der er endda en af enderne på toget, der er specielt indrettet til lige netop disse formål.

Og det er endda gratis at få din barnevogn eller kørestol med. Det koster ikke noget ekstra. Så det er intet problem at tage den lille med en tur i toget, eller at gøre brug af togene, hvis du sidder i kørestol. Så har du samme muligheder for at rejse som alle andre.