Hvis du savner en nem og god måde at komme rundt i og omkring Aarhus, bør du ikke tøve med at hoppe på Letbanen. Letbanen åbnede for første gang i 2017, og siden da har tusindvis af mennesker gjort brug af den nye bane.

Der er i alt to linjer på Letbanen, og de to linjer stopper på i alt 48 stationer. Så næsten uanset hvor du bor omkring Aarhus, er der gode chancer for, at du har mulighed for at gøre brug af Letbanen til at komme rundt, så du slipper for at tage bilen.

Praktiske informationer om Letbanen

Hvis du ikke har Rejseplanen appen på din mobil, har du også mulighed for at blive underrettet om rejsen, når du står på en af Letbanens perroner. Her er der nemlig skærme, hvor du kan finde yderligere information, og du kan se, hvor lang tid der er til næste afgang.

Når du er ombord på Letbanen, har du hele tiden mulighed for via skærme at følge med i, hvor langt på ruten du er kommet. Der vil tydeligt blive markeret via skærme og højtalere, hvilket stop der er næste gang, så du ved, hvornår du skal af.

Vær opmærksom på, at du skal være relativt hurtig til at komme ombord på Letbanen, da der ikke bliver holdt stille ved perronen i særlig lang tid. Lige så snart passagererne er stået af, er det bare med at komme ombord, så du er sikker på at nå det.

Under din rejse med Letbanen har du blandt andet mulighed for at gøre brug af banens gratis WiFi, som du frit kan koble dig på. Der er også strømstik ombord, hvis du har behov for at oplade en computer, tablet eller mobiltelefon. På den måde har du rig mulighed for at arbejde eller se underholdning undervejs på din rejse.

Regler for din rejse med Letbanen

Inden du stiger ombord på Letbanen, skal du naturligvis have købt en billet, som er gyldig til lige netop din rejse. Det er dit eget ansvar at få købt den rigtige billet.

Under turen vil der være kontrol af din billet, som bliver udført af personale fra G4S. De vil være genkendelige og have et legitimationskort, så du ikke er i tvivl om, at der kommer en kontrollør og tjekker din billet. Så vær altid sikker på at have din billet ved hånden, hvis der bliver tjekket billetter på din tur.

Skal du have din cykel med på turen, er dette naturligvis også muligt. Du skal dog bare lige være opmærksom på, at det på visse ruter ikke er tilladt at have din cykel med i myldretiden, som typisk vil være fra kl. 07-09 og igen fra 15-17 på hverdage. Du skal købe en gyldig cykelbillet.

Skal du have dyr med på rejsen, skal de kunne være i en håndtaske, kasse eller lignende. Hvis de ikke kan det, skal du købe en ekstra billet til dit kæledyr. Dyrene må heller ikke sidde på sæderne, og de skal være i snor, hvis du har dem med.