Hvis du vil have nemt ved at komme rundt i hovedstaden og ikke mindst omegnen, kan det være en rigtig god idé at gøre brug af S-toget.
Med S-toget har du nem adgang til mange stationer rundt omkring i hovedstadsområdet samt forstæderne. Der er afgange på alle tider af døgnet, og hver eneste dag er der tusindvis af borgere i området, der er afhængige af S-toget for at komme på arbejde, i skole og hvad de nu ellers skal nå i løbet af dagen.
Regler for at køre med S-tog
S-togene styres af DSB. Det er dem, der står for driften af dem. Derfor er det også de gængse almindelige regler fra DSB, der er gældende i S-toget.
Det vil blandt andet sige, at du eksempelvis skal have en gyldig billet eller være checket ind med dit rejsekort for at køre med S-toget, da du ellers kan risikere at få en bøde. Der er kontrollører i S-togene, så husk altid at have en gyldig billet på dig, så du ikke får en bøde, hvis du bliver tjekket af en af de mange DSB kontrollører.
Hvor langt kan jeg køre med S-toget?
Hvis vi tager udgangspunkt i, at S-togene har hovedbase på Hovedbanegården i København, kan du faktisk komme rigtig langt bare ved at hoppe på et S-tog.
Der er flere forskellige linjer, så det kan være, du er nødt til at skifte over på en anden linje, hvis du skal køre langt med S-toget, men det er typisk bare at gå over på den anden side af perronen.
Men endestationerne på de mange linjer hedder blandt andet Frederikssund, Farum, Hillerød, Klampenborg, Høje Taastrup og Køge, så S-toget er den perfekte mulighed for rigtig mange mennesker til at komme rundt i hovedstadsområdet.
Må jeg tage min cykel med i S-toget?
Når du har købt en billet til S-toget, har du mulighed for at tage din cykel med dig uden yderligere omkostninger.
S-togene er endda udstyret med specifikke cykelvogne, hvor der er ekstra plads til netop cykler, så det er en rigtig god idé at gøre brug af den ekstra plads, hvis du har din cykel med i S-toget.