Hvis du vil have en sjov oplevelse for hele familien, kan det være en rigtig god idé at overveje at tage en tur forbi Jernbanemuseet.

Selvom museet har afdelinger flere forskellige steder i landet, finder du det “rigtige” museum i Odense, som gør det nemt at komme til for folk i hele landet. Her er der god mulighed for at bruge mange timer, og du træder ind i den danske jernbanehistorie, når du går gennem dørene ind til museet.

Se hvordan de kongelige rejser

På Jernbanemuseet har du mulighed for at opleve mange forskellige ting. En af de ting, der især trækker folk til, er udstillingen af de kongelige vogne, som museet råder over. Her har du altså mulighed for at se de nøjagtige vogne, som de kongelige har rejst i gennem tiden.

Lige siden Danmark indførte jernbanen, har det været fast tradition, at de kongelige rejste med tog. I starten benyttede de royale sig af 1. klasse, men siden hen har de fået deres egen vogn. Nogle af disse har du altså mulighed for at se på netop Jernbanemuseet.

Udstillinger fra kendte danske film

Hvis du er glad for film, og hvis du især er glad for Olsen-banden, kan du glæde dig til at se nogle af de rekvisitter, der bliver brugt i filmene, udstillet på museet. I Olsen-banden er der flere gange toge, jernbaner og andre relative remedier i brug, og nogle af disse kan du blandt andet opleve på museet.

Den genstand, der nok trækker flest besøgende til, er uden tvivl den orange traktor, som vi alle sammen har set og kender, fra klassikeren Olsen-banden På‌‌ Sporet. Traktoren står knivskarpt, og det er sjovt at se den i virkeligheden, når du ellers kun er vant til at se den på skærmen.

Se de første danske toge

Noget, der optager lidt mere plads på museet, er udstillingen af Danmarks første toge. Du har blandt andet mulighed for at opleve det allerførste tog, der rullede på skinner i Danmark. ‌Det er godt nok en kopi, men det er utrolig flot og vellignende replika af landets første lokomotiv, der gik under navnet Odin.

Derudover har du også mulighed for at se landets allerførste s-tog, lyntog og mange andre modeller, som er flot repræsenteret på Jernbanemuseet. Det er sjovt at se, hvordan togene alligevel har udviklet sig gennem årene, når du står og betragter de første modeller.

Det kan du også opleve

Der er også hvert år en masse aktiviteter på Jernbanemuseet, som du kan blive en del af. I skoleferierne er der ofte mulighed for at komme med ud at køre med et rigtigt veterantog, hvilket ofte er en velbesøgt begivenhed af både store og små.

Der er også interaktivt skuespil på museet, som inddrager både små og store sjæle i sine aktiviteter. Du kan også komme til foredrag, lege med modeltoge, eller komme ud at køre med minitoget. Der er noget for enhver, og du kan være sikker på, at det ikke bliver kedeligt.

Tag ungerne med på en sjov oplevelse

Så hvis du vil give dine børn en sjov og anderledes oplevelse, bør du tage dem en tur med på Jernbanemuseet i Odense.

Her er der både fart over feltet og plads til fordybelse, hvis det er det, du ønsker. Vi ønsker dig i hvert fald en rigtig god fornøjelse.