Hvis du vil være med til at gøre noget godt for miljøet, så skal du bare droppe bilen og begynde at køre med toget i stedet for. Det er en kæmpe fordel, som DSB har på sin side, og derfor kommer der nok også til at være flere og flere personer, der vælger at skrotte bilen og få sig et togkort i stedet for i den kommende tid.

Der er allerede mange, der vælger at køre med offentlig transport frem for egen bil, og når DSB ellers kommer til tiden, så er det jo typisk også meget nemmere at tage toget i stedet for at køre selv.

Du slipper på den måde for selv at skulle ud i morgentrafikken på en tæt trafikeret motorvej og sidde i kø i halve og hele timer, fordi der har været et uheld længere fremme. DSB kan give dig langt mere tid og ro til fordybelse, hvilket du ikke får på førersædet af en bil.

Giver dig tid til at ordne andre ting undervejs

En af de mange fordele ved at køre med DSB er, at du har mulighed for at få ordnet mange andre ting, mens du er på “landevejen”. Når du kører bil, har du ikke mulighed for at ordne andre ting samtidig.‌ Men det kan du i et tog.

Du har eksempelvis mulighed for at forberede dig til din arbejdsdag. Hvis du er bagud med noget arbejde, kan du også få det ordnet i toget på vej hjem.‌ Du kan lave research, læse lektier eller bare koble af i hovedet og nyde køreturen uden at skulle koncentrere dig om trafikken.

Kør hjem med DSB på alle tider af døgnet

DSB giver dig også en unik og ikke mindst billig mulighed for at komme hjem på alle tidspunkter af døgnet. Skal du eksempelvis i byen eller til et arrangement om aftenen, og er du først færdig sent, kan du med stor sandsynlighed gøre brug af DSB til at komme trygt og let hjem igen.

DSB har flere afgange i løbet af nattetimerne, så uanset hvornår du har brug for at komme hjem, kan det altså som udgangspunkt godt lade sig gøre med DSB. Og så er det jo gerne meget billigere end at hoppe ind i et taxa.

Muligt at få rabat som ung, studerende eller pensionist

Derudover har du naturligvis også den fordel at spare penge, hvis du eksempelvis pendler meget, er studerende eller pensionist. Hvis du falder ind i en af de kategorier, der kan få rabat, kan det blive markant billigere for dig at køre med DSB, end hvad du ellers skulle have givet.

Skal du eksempelvis til at starte på en ny uddannelse, og skal du køre med toget for at komme frem, har du mulighed for at få et ungdomskort, så du ikke skal betale fuld pris for at køre med. Og som studerende gælder det jo gerne om at spare så meget som muligt, så du også har råd til at leve for din SU.

Nyd livet på første klasse

Hvis du har lyst og råd til det, har du også altid mulighed for at opgradere dit sæde til en plads på første klasse, hvor alting bare er lidt mere lækkert. Det kan eksempelvis være pengene værd, hvis du skal ud at køre en lang tur.‌

Så vil du blive glad for at have det ekstra benplads, mulighed for vand og kaffe undervejs, adgang til aviser, og hvad der nu ellers er på første klasse. Og så er du også garanteret en mindre tætpakket togkupe, end hvad du kan forvente i de almindelige vogne. Alt i alt bliver det bare en langt mere behagelig tur, hvis du opgraderer til første klasse.

DSB‌ Orange – så kommer du billigt afsted

Hvis du ikke lever op til kravene for at få en rabatordning, som du eksempelvis kan få som studerende, har du stadig mulighed for at spare penge på din rejse.

Det kan nemlig lade sig gøre ved at købe DSB‌‌ Orange billetter. Her kan du finde afgange for helt ned til 39 kroner. Det kan være en rigtig god idé at tjekke, om der er Orange billetter til din afgang, inden du køber en almindelig billet, da der typisk er tale om ret store besparelser.

Tag toget til udlandet

Du har naturligvis også den unikke mulighed for at køre med toget til udlandet. Vil du gerne på ferie, og vil du gerne gøre noget godt for miljøet, kan du jo vælge at køre med toget, næste gang du skal på tur.

DSB har mange fine forbindelser med togselskaberne i vores nabolande, og så kan du jo altid skifte videre undervejs. Så du kan eksempelvis sagtens tage toget fra Danmark til øvrige europæiske feriedestinationer som Spanien, Italien,‌ Frankrig, England eller hvor du nu har lyst til at tage på ferie.