Under Corona har der længe været krav til dig, der har rejst med DSB. I hvert fald hvis du har rejst med InterCity togene, der går på tværs af landet og dermed også på tværs af kommuner.

Længe har det nemlig været et krav, at du har skulle have en pladsreservation for at kunne rejse med disse afgange. Men det er fra 13. september 2021 slut.

Var længe kun et krav i InterCity tog

Selvom det længe var et krav hos DSB, var det dog trods alt kun i InterCity togene, at kravet om pladsreservation blev bevaret i lang tid. Hvis du skulle med regionaltoge, S-tog eller Metro, var der ingen problemer, og her kunne du bare rejse løs uden en pladsbillet.

Men i lang tid var det et krav til alle rejsende, at de skulle have en pladsbillet, hvis de ønskede at rejse med et InterCity tog eller et lyntog. Men nu kan vi samlet glæde os over, at det ikke længere er et krav, og at vi nu bare kan købe en almindelig billet eller rejse på rejsekort uden en pladsbillet.

Tilbage til normen før Corona

På den måde er vi nu kommet tilbage til en tid, der var før Corona, hvor vi bare kunne stige ind og ud af offentlig transport og bruge vores rejsekort til at komme rundt uden yderligere krav.

Kravet om pladsbillet har gjort det meget mere besværligt at rejse med offentlig transport, og det har især været til gene for pendlerne, hvis der på nødvendige afgange ikke har været plads til dem, fordi der har været udsolgt af pladsbilletter. Men nu kan alle, herunder også pendlerne, ånde lettet op og stoppe med at købe pladsbilletter, med mindre de naturligvis har lyst til det.

Nemt at rejse rundt i hele landet igen

Når det nu ikke længere er et krav, at du skal have en pladsbillet, er det også blevet meget nemmere at komme hele landet rundt med tog igen. Det er fuldt forståeligt, hvis du har holdt igen med togrejserne under Corona, men nu er vi ved at være et sted igen, hvor det er akkurat lige så nemt og behageligt at rejse med tog, som det var før Corona.

Så har du savnet at tage på en togtur med DSB til eks. den anden ende af landet, er det blevet meget nemmere at gøre nu.

Tag på en forlænget weekend med DSB

Har du lyst til at tage på en forlænget weekend i Danmark, kan du med fordel vælge at rejse med DSB fra nu af. Det er akkurat lige så nemt at komme frem og tilbage, som det var før Corona, og du skal ikke tænke på mundbind, pladsbillet eller Coronapas for at få lov til at rejse med toget.

Find nye lån online hvis du mangler penge til dine forlænget weekend. Så bliver det ikke nemmere at få råd til at tage på en afslappende miniferie et skønt sted i Danmark. Vi ønsker dig god tur med DSB igen.

DSB fjerner krav om pladsreservation
DSB fjerner krav om pladsreservation
jernbaner Transport

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.